Eerste buitenvoorstelling in Palethe

PELT – Enkele weken geleden zou de eerste “post-coronavoorstelling” van Palethe in openlucht  plaatsvinden maar werd toen noodgedwongen naar binnen verplaatst wegens het slechte weer. 

Vorige dinsdag 28 juli was het echter net warm genoeg om de voorstelling van Geert Hautekiet op het buitenterrein van Palethe te laten doorgaan. Zo’n honderd mensen konden eindelijk nog eens genieten van een avondje cultuur. Uiteraard had het Palethe team alle voorzorgsmaatregelen getroffen waardoor alles op een veilige manier kon gebeuren. Dit optreden kaderde in een aantal zomervoorstellingen waarvoor gekozen was omdat een groot deel van het voorjaarsprogramma niet door kon gaan. Er was zelfs gezorgd voor een klein voorprogramma in de vorm van een concertje wat door telkens één bubbel aanschouwd kon worden. Na een korte introductie vanuit de theaterwagen werd een (echte) kip tevoorschijn gehaald die vervolgens met haar snavel gedurende een vijftiental seconden een concertje gaf op een trommel en daarna op een kleine piano. We hoeven er niet bij te vertellen dat de trommel en de toetsen van de piano een beetje bestrooid waren met wat lekkere ‘kippensnoepjes’. Geert Hautekiet was blij om weer een keertje op te mogen treden en hij wisselde liedjes af met enkele boeiende verhalen. Hij deed dit op een ronddraaiende kleine tent met podium zodat het publiek hem van alle kanten kon zien spelen. Een van de verhalen ging over een dagboek van een wereldreiziger dat hij vond op een vroege Brusselse rommelmarkt. Hij vertelde dit verhaal uit 1962 sappig met Antwerpse tongval waardoor je er wel in moest meegaan. Zeker nu de coronamaatregelen in de provincie Antwerpen deze week extra streng geworden zijn, zit optreden er voor Hautekiet voorlopig bijna niet meer in. Althans toch niet in dit deel van Vlaanderen. Gelukkig kreeg Pelt de gelegenheid om dit toch nog mooi mee te pikken.