Herdenking Bevrijding Cranendonck aangepast

CRANENDONCK – Het bestuur van de Stichting “herdenking Bevrijding Cranendonck” heeft in overleg met de gemeente Cranendonck en haar samenwerkende organisaties besloten om in verband met de COVID-19 maatregelen het herdenkingsprogramma op 19 september a.s. aan te passen.

Om risico’s te vermijden komt er dit jaar een herdenking in “afgeslankte” vorm. Monumenten worden bezocht door een groep van ongeveer 30 personen waarbij de 1,5 meter regel gegarandeerd kan worden. Zo wordt er een lint gespannen; aan de binnenzijde de deelnemers op 1,5 meter en aan de buitenzijde de belangstellenden.

De tocht wordt dit jaar per auto afgelegd. Twee atleten lopen de laatste 100 meter naar het monument met de brandende fakkel. De plechtigheid aan het monument blijft hetzelfde. Er zullen slecht twee Wapenbroeders en twee leden van de Oud-Mariniers aanwezig zijn. Ook het aantal Oude – legervoertuigen is teruggebracht tot 2. Daar er niet gelopen wordt, is het route-tijdschema aangepast. Daar krijgt u op een later tijdstip meer informatie over. Meer informatie volgt binnenkort!