Grensoverschrijdend wandelplezier

REGIO – Ben jij klaar voor een uitdaging? Dankzij het nieuwe grensoverschrijdende wandelnetwerk van natuurgrenspark De Groote Heide heb jij ruim 685 kilometer aan wandelpaden om je op uit te leven. Het is het eerste grensoverschrijdende en aaneengesloten netwerk dat België met Nederland verbindt. En jij kan in primeur een gratis wandelkaart voor dit prachtig stukje natuur bemachtigen! De Groote Heide strekt zich uit vanaf de groene zuidkant van Eindhoven tot ver over de grens met België in Pelt en Hamont-Achel. Knooppunten waren er al in Nederland, maar sinds kort worden die ook verbonden met maar liefst 80 kilometer aan nieuwe verbindingen – die nog niet eerder in een bestaande wandelroute zaten – aan Belgische kant. Zo struin je er bijvoorbeeld langs het kabbelende water van De Dommel, sta je oog in oog met de runderen in Plateaux-Hageven of vlij je neer op het terras van de Achelse Kluis met een verfrissende Achelse Trappist. Of je nu in je eentje komt, met een (wandel)partner in crime of je neemt je hele familie mee op uitstap: natuurgrenspark De Groote Heide heeft ongetwijfeld een prachtig stukje groen waar jullie ten volle kunnen ontspannen. Staan jouw wandelschoenen op de mat te wachten op een avontuurlijk tochtje? Haal dan snel een gratis wandelkaart bij de plaatselijke VVV (beperkte voorraad!), stippel een route uit en laat het ons weten. Info via www.degrooteheide.eu