Merci aan Giel

Ingezonden brief

HAMONT-ACHEL – Moet je hier eens kijken hoe schoon dit fietspad, van fietspaaltje 513 tot 541, er mooi bij ligt. Na ruim een jaar ben ik erachter gekomen hoe dat zo kon. Het bleek een oude bekende van mij te zijn, Giel Seutens, ik had hem al bijna dagelijks op het fietspad zien lopen, we groetten elkaar en dat was het dan. Totdat we een keer in gesprek kwamen en toen kwam de aap uit de mouw. Ik zei tegen hem dat ik het zo frappant vond dat het fietspad vanaf paaltje 513 bij het schuilhutje tot paaltje 541 er altijd zo schoon bij lag. “Ja”, zei Giel, “dat doe ik, ik plaats mijn fiets onder het schuilhutje en dan loop ik tot paaltje 541 en ondertussen schop ik met mijn voeten alle dennenappeltjes en stokjes die er liggen in de berm. Eerst aan de ene kant en dan op de terugweg de andere kant en dan is het fietspad helemaal schoon en meteen veilig voor de fietsers.” Toen viel de Frank bij mij. Giel wordt 2 aug. 90 jaar. Veel mensen in Achel kennen hem van vroeger, hij was de ‘hoffotograaf’ van Achel. Ook was hij dagelijks fanatiek bezig op de tennispleinen van Achel, hij onderhield ze ook en de pleinen lagen er altijd keurig bij.

Giel ik vind het geweldig dat je dit hebt gedaan en nog doet, het schoonschoppen van het fietspad, hiervoor wilde ik je hartelijk bedanken en ik niet alleen, ik denk ook vele fietsers die van het fietspad gebruik maken. Chapeau Giel!

Nu ik toch complimentjes aan het geven ben, wil ik ook Gemeente Hamont-Achel bedanken voor het laten repareren van het fietspad en ook de stratenmaker die ze erin heeft gelegd, kaarsrecht en zo glad als een biljartlaken. Hier is een vakman aan het werk geweest en last but not least: de Chiro- en de Scoutinggroepen die jaarlijks hun tentjes opzetten en als ze weg zijn, zie je nergens een papiertje, plastic zakje of lege blikjes liggen. Dat vind ik nog eens een goede opvoeding van de leidinggevenden van de Chiro en de Scouting die dit werk allemaal vrijwillig doen voor de jeugd, ook zij verdienen een compliment en waardering hiervoor.

Verder hoop ik dat iedereen kan genieten van het schone en veilige fietspad in een mooie bosrijke omgeving hier in Hamont-Achel.

Met vriendelijke groeten, 

Harry van Limpt

p.s. Giel gefeliciteerd met je 90e verjaardag op zondag 2 augustus!