Vechtpartij AZC Budel

BUDEL – Dinsdagmorgen 28 juli 2020 heeft zich een grote vechtpartij voorgedaan op het asielzoekerscentrum op de voormalige Duitse legerplaats in Budel. 

Rond vier uur kreeg de politie een melding van een grote vechtpartij op het AZC Budel. Daarbij zouden mogelijk ruim 100 mensen bij betrokken zijn. De achtergrond is nog steeds onduidelijk. De politie doet onderzoek naar de toedracht en is erg benieuwd naar de aanleiding. Waar eerst over ruim 100 vechtende mensen werd gesproken lijkt nu sprake te zijn van ongeveer 15 mensen die echt met elkaar in gevecht waren. Vooralsnog gaat het om 4 gewonden. Zij zijn lichtgewond geraakt. Het gaat om lichte snijwonden. Het lijkt erop dat er in die gevallen gebruik is gemaakt van bestekmessen. De gewond geraakte bewoners worden daar aan behandeld.

Doordat het een melding in de nacht is geweest waarin diverse beschikbare eenheden, waaronder die van Cranendonck zijn ingezet, en het relatief snel weer rustig was, heeft de inzet van politie weinig impact op het regulier politiewerk gehad. Het reguliere werk kon daarom snel worden hervat.