Dorpsplatform houdt enquête over basisschool Sint Andreas

BUDEL-DORPLEIN – Naar aanleiding van de recentelijke ontwikkelingen rondom basisschool Sint Andreas heeft Dorpsplatform Budel-Dorplein besloten een enquête onder de Dorpleinse bevolking te houden. Hierin staat de toekomst van de school centraal.

Door Roy de Leijer

De enquête wordt gehouden naar aanleiding van de brief die begin juni is verspreid door de schoolbesturen van de Sint Andreasschool en basisschool De Wereldwijzer in Budel-Schoot. Hierin wordt gesteld dat Skozok, de schoolkoepel waaronder beide scholen vallen, heeft uitgesproken dat het onderwijsinhoudelijk en financieel niet langer haalhaar is alle kleine scholen in stand te houden. 

De enquête wordt binnenkort huis-aan-huis bezorgd in Budel-Dorplein. Op de flyer staat slechts één vraag: Moet er een basisschool in Dorplein blijven? 

De enquête kan online worden ingevuld. Daarnaast is het mogelijk om het formulier op een centraal punt in het dorp in te leveren. Dit kan eveneens op donderdag 27 augustus van 19.00 tot 22.00 uur tijdens een inloopavond in gemeenschapshuis De Schakel. “Dan is het ook mogelijk om vragen te stellen. Dat kan zowel aan leden van het platform als aan medewerkers van de gemeente Cranendonck”, zegt Theo Dubbeld, voorzitter van Dorpsplatform Budel-Dorplein.

Met de uitkomst van de enquête wil het dorpsplatform de dialoog aangaan met Skozok en de directie van basisschool Sint Andreas.