De Gastelse Heide

Terwijl het einde van de zomer heel langzaam dichterbij komt, kleuren de anders wat groen-bruine velden prachtig paars. De Gastelse Heide staat in bloei! De Gastelse heide is een natuurgebied dat eigenlijk in alle seizoenen prachtig is, maar het

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

allermooist is het er als de heide bloeit. Het maakt het landschap toch altijd wel weer heel speciaal, als er zo’n mooie paarse gloed over komt. Maar, wacht niet te lang, want half september is de heide alweer uitgebloeid. Hoewel het ook dan nog prima wandelen is in dit gebied. De nectar in de bloemen van de heideplanten trekken allerlei insecten aan, zoals vlinders, mestkevers en sprinkhanen. Stop tijdens je wandeling dus af en toe om de heide van dichtbij te bekijken. Heide is ook een geliefde woonplaats van reptielen, zoals de zandhagedis en de hazelworm. Het is een prachtig stuk natuurgebied voor wandelaars en

natuurliefhebbers, met een bijzondere ecologische waarde. Neem de kans om deze ‘Paarse Pracht’ nog even met eigen ogen te aanschouwen!