IJsjes van de Vrienden van het Schepenhuis

BUDEL – Dinsdag 1 september reed Mia Sevriens van de Vrienden van het Schepenhuis door Cranendonck om alle bejaarden- en verpleegtehuizen te bezoeken en te trakteren op ijsjes. Zowel de cliënten als het personeel genoten van deze verkoelende verrassing.

De afgelopen weken hebben de leden van de Vrienden van het Schepenhuis allerlei ideeën ingediend om zwakkeren in de Cranendonckse samenleving te ondersteunen of ze gewoon een plezier te doen. Een van de voorstellen was om een geldbedrag ter beschikking te stellen aan de bejaarden- en verpleeghuizen in Cranendonck. Samen met de organisaties daarvan werd gekozen voor een traktatie op ijsjes. Dus werd de ijswagen van de IJsboerderij ingeschakeld en ging Mia op pad. Bezocht werden Marishof in Maarheeze en Mariënburght in Budel, maar ook Woongroep Os Thoes in Budel en Huize te Gaste in Gastel. De reacties waren hartverwarmend. Cliënten en personeel waren blij verrast met de traktatie. Mia ontving bedankkaartjes maar ook een bos zelfgeplukte bloemen uit eigen tuin. Een geslaagde actie dus. Heeft u ideeën om de zwakkeren in onze samenleving te ondersteuning of zomaar blij te maken, stuur ze naar de Vrienden van het Schepenhuis. 

Foto Jos Meusen