Mondmasker verplicht in schoolomgeving 

HAMONT-ACHEL – Op dinsdag 1 september is het nieuwe schooljaar van start gegaan en dat onmiddellijk voor alle kinderen. Omdat het coronavirus nog steeds aanwezig is en het stadsbestuur de veiligheid van haar inwoners hoog in het vaandel draagt, wordt in de schoolomgevingen een mondmaskerplicht ingevoerd. Het dragen van een mondmasker in de schoolomgeving is verplicht vanaf de eerste schooldag en dit voor iedereen ouder dan 12 jaar. Dat betekent dat zowel ouders als grootouders die hun kroost afzetten een mondmasker moeten dragen, alsook kinderen ouder dan 12 die naar school gaan. Om iedereen te herinneren aan deze mondmaskerplicht wordt de nodige signalisatie aangebracht. Het stadsbestuur wenst alle kinderen een veilig maar vooral ook plezant en leerrijk schooljaar toe.