FC Cranendonck start bekerprogramma met overwinning op RoodWit’67

CRANENDONCK – De eerste officiële wedstrijd na de Coronaperiode was meteen een leuke derby tegen RoodWit’67. Hierin begon Rood-Wit’67 bijzonder fel en pakte al meteen het initiatief. Dit resulteerde in enkele kleine kansen, maar gelukkig voor FC Cranendonck bleven doelpunten uit. 

Na 10 minuten kwam ook FC Cranendonck wat meer in hun spel en kreeg de wedstrijd een gelijkwaardig karakter. Na een eerdere kleine kans was het in de 15e minuut meteen raak voor FC Cranenonck. Een afstandsschot van Driek van de Vorst kon door de RW’67 doelman maar net uit het doel worden geduwd. De terugspringende bal was een prooi voor Ralph van Meijl, die met mooie voorzet het hoofd van de vrijstaande spits Klaas v.d. Wildenberg vond. Klaas kopte de bal onhoudbaar in het doel: 1-0. Hierna bleef de wedstrijd in evenwicht en kon RW’67 na ruim een half uur de gelijkmaker noteren. Een snelle uitval net op het randje van wel of niet buitenspel werd keurig afgerond, 1-1. En nog voor de rust kon FC Cranendonck toch weer op voorsprong komen. Met een mooie steekbal vanuit het middenveld kwam spits Ralph van Meijl alleen voor de RW’67 doelman: 2-1. Na de pauze kon FC Cranendonck het initiatief pakken en was veel in balbezit. Dit resulteerde in enkele grote kansen, die echter niet in doelpunten konden worden omgezet. Daartegenover kon Rood Wit’67 ook enkele keren gevaarlijk zijn en hield daardoor de spanning in de wedstrijd. Uiteindelijk werd er niet meer gescoord en konden de 3 punten in Soerendonk blijven.