1ste Nacht van Noord-Limburg door Hamont-Achel

HAMONT-ACHEL – Op zaterdag 12 september organiseert RT Moustache de 1ste Nacht van Noord-Limburg, een oriëntatierit voor auto’s.  Dit evenement start nabij de Scoutsrally in Neerpelt. De deelnemers doen diverse wegen aan in Pelt en Hamont-Achel, die beiden hun goedkeuring gaven voor dit evenement. Rittensport is een vorm van autosport waarbij snelheid van compleet ondergeschikt belang is. De route correct rijden, is bepalend voor het resultaat. Deelnemers krijgen een roadbook met onder andere bolpijlsituaties en kaartfragmenten waarmee ze de route zo nauwkeurig mogelijk moeten rijden.  Wie daar het minste fouten maakt, wordt als winnaar uitgeroepen.  Door de Nacht van Noord-Limburg kan het op sommige kleine of minder vaak gebruikte wegen zaterdagavond uitzonderlijk iets drukker zijn. Sommige wagens zien er misschien uit als een rallyauto of maken misschien iets meer lawaai maar de deelnemers dienen zich te allen tijde aan de geldende verkeersregels te houden. Het is géén rallywedstrijd maar een avondrit.  Alle deelnemers kijken ernaar uit om hun hobby nog eens te kunnen beoefenen. Bij voorbaat dank aan de bewoners van Pelt en Hamont-Achel om dit mogelijk te maken. Wenst u meer informatie over deze avondrit, surf dan naar www.nachtvannoordlimburg.be.