Vrouwentaalgroep in bibliotheek Budel

BUDEL – Elke vrijdagochtend kun je in de bibliotheek van Budel terecht voor de vrouwentaalgroep. Het doel van deze taalgroep is om op een laagdrempelige manier bezig te zijn met de Nederlandse taal. De nadruk wordt gelegd op het samen praten. Er komen allerlei onderwerpen aan bod. Vaak worden gewoontes en tradities besproken en vergeleken.  Vrouwen mogen zelf onderwerpen aandragen waarover ze zouden willen praten of waarover ze iets meer zouden willen weten. De vrouwentaalgroep is bedoeld voor allochtone vrouwen die hun Nederlands willen verbeteren. Vrouwen uit allerlei landen bezoeken onze bijeenkomsten en zo ontstaan er vaak vriendschappen. Ook vrouwen die nog in het AZC verblijven zijn van harte welkom. De vrouwentaalgroep is zeer laagdrempeling. Je hoeft nog geen vloeiend Nederlands te spreken, het enige wat er van je verwacht wordt is dat je je Nederlands wil verbeteren. De vrouwentaalgroep wordt geleid door een drietal Nederlandse vrouwen.  Dus ben je een allochtone vrouw en wil je je Nederlands verbeteren, kom dan op vrijdagochtend om 9.30 naar de bibliotheek in de Borgh in Budel. Je bent van harte welkom om onder het genot van een kopje koffie gezellig te komen kletsen. De toegang is voor alle vrouwen gratis.