Zilver voor Jelte Steer op het NK Handboogschieten Outdoor

SOERENDONK – Afgelopen zondag 6 september werd het Nederlands Kampioenschap Outdoor Handboogschieten voor de jeugd gehouden in Berkel-Enschot in de categorie Aspirant (t/m 13 jaar) Cadet (tot 18 jaar) Junior (t/m 20 jaar).

De 15-jarige Jelte uit Soerendonk heeft dit kampioenschap geschoten in de categorie Cadet op een afstand van 60 meter met een blazoen van 122 cm waarbij het center (de 10) maar 12,2 cm groot is. Tijdens de kwalificatieronde, die bestaat uit 2 sets van 36 pijlen, wist Jelte zich in zijn categorie te plaatsen bij de 16 beste schutters welke doorgingen naar de finalerondes. Finalerondes bestaan uit een KO-duel op basis van beste uit 5 sets, waarbij per set 3 pijlen geschoten worden in 2 minuten. Door zijn mentale concentratie en techniek, heeft Jelte zich na verschillende duels weten te plaatsen voor de Gouden finale, waar hij als 2e eindigde en een zilveren medaille mocht ontvangen! Jelte is in 2016 begonnen met handboogschieten en werd in 2018 Nederlands Kampioen Outdoor en Indoor in de categorie Aspirant. Heeft u ook  interesse in deze prachtige sport, hetzij recreatief of prestatiegericht waarbij het gaat om concentratie – techniek – zelfvertrouwen – ontspanning, dan nodigen wij u van harte uit om geheel vrijblijvend een kijkje te komen nemen in de sportzaal in de Borgh. We zijn aanwezig op dinsdag- en woensdagavond vanaf 19.00 uur.

Foto Pridex Media – Photography & Communication