ZPK Budel is op zoek naar een trainer en/of coach

BUDEL – De trainer/coach begeleid de zwemmers in hun volledige zwemloopbaan. Je helpt de zwemmers bij het verbeteren van hun technische- en conditionele niveau, en draagt bij tot het behalen van PR’s en limieten. Je bouwt mee aan de teamgeest binnen de wedstrijdgroep. Je motiveert, stimuleert en adviseert zwemmers tijdens de trainingen en wedstrijden..

Profiel:
We zijn op zoek naar een enthousiaste trainer die het leuk vind om met kinderen tussen de 7 en 20 jaar samen te werken. Je kunt goed overweg met kinderen en weet jouw enthousiasme over te brengen op deze doelgroep. Onze jeugdleden zijn verdeeld over verschillende groepen en trainen één of meerdere uren op maandag, woensdag en/of vrijdag tussen 18:00 en 20:00 uur, en op zaterdagochtend tussen 09:00 en 10:30 uur. We zijn in ieder geval op zoek naar een trainer die beschikbaar is op woensdag van 18:00 tot 19:00 uur, maar andere uren zijn uiteraard ook bespreekbaar.

De tijdsbesteding hiervoor is volledig in overleg met de Technisch Commissie/hoofdtrainer. We gaan uit van minimaal één uur training per week en mogelijk het begeleiden van een aantal wedstrijden per jaar.. 

Opleiding:
Wij beginnen met een hands-on opleiding. Je draait mee met één of meerdere trainers en afhankelijk van je eigen gevoel en kunde krijg je een eigen groep toegewezen. Na de interne opleiding is het altijd mogelijk om op kosten van de vereniging een officiële KNZB-opleiding te volgen. Hiervoor is de tijdsbesteding behoorlijk hoog. Voor een niveau 2-opleiding zijn dit zeven dagdelen + huiswerk; voor niveau 3 ben je een jaar bezig. Dit is echter geen vereiste vanuit de vereniging.

Naast de trainingen:
We hebben iedere één á twee maanden trainersoverleg. Tussendoor zijn de lijntjes kort, dus kort overleg gebeurt via WhatsApp of op de badrand. Voor het coachen geldt dat de wedstrijden over het algemeen plaatsvinden op zondag, waarbij we de wedstrijden verdelen onder de trainers. Dit kan meerdere keren per jaar zijn.

Voordelen:
Je hebt leuk contact met de jeugdzwemmers en houdt je bezig met het verbeteren van hun zwemtechniek, conditie en prestaties. Je begrijpt steeds beter wat de zwemmers moeten doen om tot hun maximale prestaties te komen en wanneer dit lukt voel jij je een trotse trainer. Je krijgt heel veel terug van de zwemmers, voor de energie die je in hen steekt. Je maakt dan echt deel uit van een gezellig team, dat zo nu en dan ook tijd maakt voor een gezellig etentje, dagje uit of een kamp. Tijdens de wedstrijd wordt je voorzien van een drankje en zie je jouw werk in de prestaties van de zwemmers terug. Verder bieden we je een vrijwilligersbijdrage en een trainersoutfit.

Nadelen:
Aangezien vrijwilligerswerk niet vrijblijvend is, ga je een vrijwilligerscontract aan met de vereniging. Je zet je dan in principe ook voor afgesproken momenten vast. We gaan er vanuit dat er dan niet “zomaar” wordt afgemeld.

Geïnteresseerd?
Ben jij de nieuwe trainer die wij zoeken, stuur dan een e-mail naar tc@zpkbudel.nl of bel naar telefoonnummer 084-8844812. Ben je geïnteresseerd, maar twijfel je of het wel iets voor jou is of wil je gewoon even sparren over de mogelijkheden, neem dan ook zeker even contact op.