Kermis in Pelt

OVERPELT – Nog tot en met dinsdag 15 september is het kermis in Overpelt-Centrum. Normaal is dit de tweede kermis op de Oude Markt, maar als gevolg van de corona-uitbraak in het voorjaar is het pas de eerste kermis die kan doorgaan in Pelt. Gemeente en foorkramers nemen de nodige maatregelen om de kermis coronaveilig te organiseren.

De kermis staat volledig op de Oude Markt, binnen een afgebakende zone. Er zijn twee in- en uitgangen voorzien. Daar kunnen de bezoekers meteen hun handen ontsmetten. Vanaf 12 jaar is het dragen van een mondmasker verplicht. Met pijlen op de grond wordt de looprichting aangegeven en men moet voldoende afstand houden. 

Ook de foorkramers nemen de nodige voorzorgsmaatregelen aan hun kramen en attracties om de regels rond hygiëne en afstand te doen respecteren. 

Op maandag en dinsdag vanaf 17 uur is de Dorpsstraat ter hoogte van de Oude Markt afgesloten voor het verkeer. Op die manier kan de plaatselijke horeca de terrassen uitbreiden en op een veilige manier meer mensen een plaatsje geven.

Het is erg jammer dat alle eerdere kermissen afgelast moesten worden. De gemeente is blij dat de omstandigheden het toelaten om de Peltse kinderen uiteindelijk toch nog wat kermis aan te bieden. Gelukkig werken de weergoden ook mee. Laat het dus maar gezellige en tegelijk veilige kermisdagen worden.  

Later staan nog de kermissen van Neerpelt-Centrum  (4-6 oktober) en  Sint-Huibrechts-Lille (8-10 november) op het programma.

Foto’s Albert Loos. Meer op Albert Loos’ fotosite…
https://www.flickr.com/photos/albertloos