Wereldfeest Ondersteboven 

PELT – Al 18 jaar lang staat het Wereldfeest van Ondersteboven op het programma in het eerste weekend van september. Dit jaar is het jammer genoeg anders gelopen… De bestuursleden van Ondersteboven vonden echter dat de 19de editie niet zomaar geschrapt kon worden. Daarom werd er afgelopen weekend een mini mini wereldfeest georganiseerd, volledig corona proof uiteraard!  Bij de Peltse woonzorgcentra stonden er twee verrassingsoptredens op het programma, er werd een afhaal restaurant opgezet met Toto Disco en er was een fototentoonstelling in de bibliotheek van Neerpelt. Het afhaalrestaurant was een schot in de roos. Meer dan vijftig bestellingen voor Indische, Afrikaanse, Filippijnse en Zuid Amerikaanse hapjes en menu’s werden zondag tussen 11.30 uur en 14.00 uur afgehaald. Netjes buiten in een rij met mondmasker onder een nazomer zonnetje genietend van een vleug wereldmuziek; meer moest dat niet zijn. De optredens in de woonzorgcentra waren speciaal voor de bewoners, familie en zorgpersoneel. En voor enkele passanten die van achter de struiken konden meegenieten. Bij WZC Immaculata in Pelt konden ze genieten van Zuid-Amerikaanse muziek en dans. Bij het WZC Sint Jozef werd genoten van een optreden van Kundabuffi. De muzikanten uit België, Italië en Senegal en de danseres uit India brachten de toehoorders naar alle uithoeken van de wereld. Een virtuele vakantie, die zeer welkom was in deze tijd. De fototentoonstelling in de bibliotheek van Neerpelt is deze maand  nog vrij te bezoeken tijdens de openingsuren. De foto’s van het mini festival kunt u in twee reeksen bekijken op fotopelt.be.

Foto Zjuul Devens