Hulpverlening AED-Cranendonck

CRANENDONCK – Na het optreden van een hartstilstand is het van groot belang dat de hulpverlening zo snel mogelijk op gang moet komen om te kunnen slagen. Hoe sneller een AED apparaat ingezet kan worden hoe groter de kans op herstel van de getroffene. Daarvoor zijn mensen nodig die in de buurt van de betreffende persoon wonen en geregistreerd zijn bij ‘Hartslag Nu’. Dat is een systeem dat gekoppeld is aan de meldkamer van de ambulancedienst. Als daar een melding binnenkomt en de informatie doet denken aan een hartstilstand, worden meteen de geregistreerde personen uit de directe omgeving van de patiënt opgeroepen via een (mobiel) SMS bericht. Die personen gaan zo snel mogelijk een AED apparaat ophalen en vervolgens naar het vermelde adres en starten de defibrillatie. Dat kan dus binnen een paar minuten na de telefonische melding via telefoonnummer 112. Het is dus van belang dat deze telefonische melding zo snel mogelijk geschiedt! Het klinkt voor de leek misschien een beetje ingewikkeld maar voor de ervaren hulpverlener, gesneden koek. Het punt is alleen: er zijn te weinig geregistreerde personen die bereid zijn om mee te doen aan deze vorm van hulpverlening. Daarom wil Stichting AED-Cranendonck een oproep doen aan alle ingezetenen van de gemeente Cranendonck. Bent u EHBO-er of heeft u een (o.a. BHV) certificaat om te kunnen defibrilleren, meldt u zich dan aan bij ‘Hartslag Nu’ Hoe doet u dat? U surft naar de website van HartslagNu en log in op ‘mijn HartslagNu’. Klik vervolgens op ‘Ik word burgerhulpverlener’. Vul de vragenlijst in en klik op verzenden. 

Onze dank voor uw levensreddende betrokkenheid. Hebt u vragen of opmerkingen: jacduis@gmail.com