Infomoment: Fietsstraten voor een veiligere schoolomgeving 

HAMONT-ACHEL – Schoolomgevingen zijn zone 30. Dat betekent dat er een maximumsnelheid van 30/km per uur is toegelaten. Door fietsstraten in te richten wil het stadsbestuur zorgen voor nog veiligere schoolomgevingen in Hamont-Achel. In de fietsstraat is de fietser namelijk de hoofdgebruiker van de straat. Fietsers mogen er de volledige rijbaan benutten en wagens mogen er niet inhalen. Op deze manier wil het stadsbestuur niet alleen de schoolomgeving veiliger maken, maar ook kinderen en ouders stimuleren om meer met de fiets naar school te komen.

Het stadsbestuur organiseert twee infomomenten omtrent de inrichting van fietsstraten. Geïnteresseerden kunnen zelf kiezen op welke locatie men aansluit: dinsdag 15 september om 20.00 uur in De Posthoorn of woensdag 16 september om 20.00 uur in het Michielshof. Inschrijven vóór 14 september is verplicht via www.hamont-achel.be/infomoment-fietsstraten. De bewoners van de schoolomgevingen, de schooldirecties en de ouderraden ontvangen een schriftelijke uitnodiging.