Gildevakantie zit er weer op

BUDEL – Het is weer september, en voor de leden van het Budelse Sint Jorisgilde betekent dat het einde van de rustigere maanden juli en augustus. In die maanden wordt er niet actief gerepeteerd door de tamboers en bazuinblazers. Op de vaste maandagavonden als er onder meer met de kruisboog geschoten wordt zijn er in de regel wat minder mensen aanwezig door vakanties. Maar afgelopen zondag heeft de eerste repetitie alweer plaatsgevonden. Helaas zijn er weinig tot geen activiteiten waar het gilde zich kan presenteren dit jaar. Des te belangrijker is het regelmatig treffen van de leden in clubverband zoals bij de repetities en de wekelijkse clubavonden. Het gilde is ook weer vertegenwoordigd in het boekje van Sjors sportief dat afgelopen week werd verspreid op de Cranendonckse basisscholen. Jeugd wordt via deze weg van harte uitgenodigd om kennis te komen maken met de diverse disciplines van het gilde. Inmiddels heeft een eerste kennismaking al plaatsgevonden. Het gilde kan in alle geledingen nog heel goed nieuwe aanwas gebruiken. Heb je ooit getrommeld, of lijkt het je leuk om dit te leren? Zou je het op de wereld cultureel erfgoedlijst staande vendelzwaaien letterlijk en figuurlijk onder de knie willen krijgen? Trekt het jou aan om een trekker van een kruisboog regelmatig over te kunnen halen? Of blaas je graag jouw partijtje mee in een gezellige club, neem dan gerust een keer contact op. Of beter nog, loop vrijblijvend een keer binnen aan de Poelderstraat 5 op een maandagavond vanaf ongeveer 19.30 uur.

Kijk ook eens op www.sintjorisgildebudel.nl, bel gerust een keer naar 0031 495 430250 of stuur een mail naar info@sintjorisgildebudel.nl als je meer wilt weten.