Open dagen Wijngoed Zurrick

SOERENDONK – Wijn uit Soerendonk? Kan dat? Oordeel zelf en kom kijken, luisteren én proeven op Wijngoed Zurrick tijdens de ‘Nederlandse Wijngaarddagen’. Op zaterdag 19 en zondag 20 september ben je welkom tussen 13.00 en 17.00 uur. 

Wijnbouwer/wijnmaker Henk Aarts teelt de druiven milieuvriendelijk en de wijn wordt door hem ambachtelijk gemaakt. Bovendien is de wijn van Wijngoed Zurrick op een natuurlijke wijze geklaard en gestabiliseerd, en niet gefilterd. De wijn uit 2019 is enkele weken geleden gebotteld en heeft twee lekkere monocépages opgeleverd van 100% Johanniter en 100% Souvignier Gris. Dit zijn nieuwe druivenrassen die de wijnbouw in ons land gaan bepalen. Tijdens de open dagen wil Henk zijn wijnen laten proeven. Hiervoor is een gezellig terras ingericht en kun je bij een rondleiding meer te weten komen over de werkwijze in de wijngaard en het proces van wijnmaken. Verder krijg je uitleg over wat een échte natuurwijn is, waar biologische wijnen aan moeten voldoen en hoe een vega-wijn wordt gemaakt. Zowel terras als rondleiding voldoen aan de coronamaatregelen.  De wijngaard is te vinden aan de Zitterd (inrit tussen nummer 28 en 30, werkplaats autoschadebedrijf Schrurs) in Soerendonk en staat aangegeven met borden en vlaggen.