Cranendoncks Verbroederingsbal slaat een jaartje over

BUDEL – Het Cranendoncks Verbroederingsbal, dat volgens goed gebruik op de laatste zaterdag van november wordt gehouden, slaat een jaartje over vanwege corona. De Stichting Verbroederingsbal Cranendonck geeft aan dat het onmogelijk is om het populaire carnavalsfeest in de huidige anderhalve-meter-samenleving te laten doorgaan. 

Het besluit werd vorig week genomen. De stichting mikt nu op zaterdag 27 november 2021. Met de artiesten wordt overlegd of ze volgend jaar kunnen en willen optreden. 

Het Cranendoncks Verbroederingsbal trekt ieder jaar vele honderden feestgangers uit de wijde regio naar Budel. Tijdens de afgelopen editie traden onder anderen Lampegastuh en Snollebollekes op in de feesttent aan de Maarheezerweg.

Een gedeelte van de opbrengst gaat ieder jaar naar de (carnavals)verenigingen die helpen bij het organiseren van het evenement. Een ander deel wordt uitgekeerd als prijzengeld in de zes Cranendonckse kernen. Maar ook op andere plaatsen in de regio wordt het carnaval ondersteund. 

Archieffoto Jos Meusen