Eerste expositie in MFC de Borgh een succes

BUDEL – Afgelopen zondag 13 september werd de eerste expositie sinds de uitbraak van het coronavirus geopend. De eer was aan de cranendonckse kunstenares Angeline Maas die met haar kleurrijke mysterieuze werk de gangen van het mooie nieuwe gebouw op mocht luisteren. De werken kwamen zeer goed tot hun recht in de moderne omgeving en Angeline had voor de bezoekers een nieuwigheid toegevoegd, via een QR-code naast de schilderijen kan men het verhaal achter de werken bekijken. Naast de schilderijen waren er ook enkele nieuwe beelden te bewonderen die eruit sprongen vanwege hun bijzondere kleur en manier van pigmentatie. Tegelijkertijd had de ook uit cranendonck afkomstige gitaarleraar Ruud Vonken de presentatie van zijn debuutroman “ Budel Bologna Blues” waarvan de credits voor de lay-out en de afbeeldingen binnenin naar het kunstenaarskoppel Angeline Maas en Jorrit de Kort van “ beeldentemmers” gaan. Deze duopresentatie was dus een logisch gevolg van hun samenwerking en beiden waren dan ook zeer tevreden met de opkomst, die vanwege het zeer mooie weer de verwachtingen overtrof. De expositie “ Springvloed op het droge” is nog tot 24 oktober te bewonderen in MFC  De Borgh in Budel.