Pelt breidt dienstverlening bibliotheken uit

PELT – Sinds 17 juni zijn de bibliotheken van Neerpelt en Palethe terug open voor het uitlenen en binnenbrengen van materialen. De rest van de dienstverlening was on hold gezet maar vanaf 7 september worden er opnieuw enkele zaken mogelijk.  

De bibliotheken blijven in de voormiddag gesloten om ruimte te maken voor schoolbezoeken. Er mag maximum 1 klas tegelijk in de bib aanwezig zijn. De bib op afhaal blijft wel nog mogelijk in de voormiddag.  De dienstverlening in de namiddag wordt uitgebreid:  

-Computers kunnen gereserveerd worden. De gebruiker moet zelf zijn toetsenbord en muis ontsmetten. Er is voldoende afstand tussen pc’s voorzien. Elke bezoeker mag de pc voor maximum één uur reserveren.  

-Opzoekcomputers worden vervangen door tablets.  

-De papieren kranten zijn voorlopig nog niet beschikbaar. Je kunt ze wel komen lezen op de tablets van de bib of op een persoonlijke tablet of smartphone via de WIFI van de bib. 

Het voorleeshalfuurtje voor kinderen van 3 tot 6 jaar vindt plaats, maar enkel in bib Palethe in de Muzezaal vanaf zaterdag 5 september om 10.30 uur. De Leeskring kan doorgaan, maar het aantal deelnemers wordt afgestemd op de maximaal toegelaten aantallen in de leeszaal. De zadenbib is ook opnieuw beschikbaar. Alle info over activiteiten van de bieb en afhalen van materialen vind je via pelt.bibliotheek.be.