SV Budel door in bekertoernooi

BUDEL – sv Budel heeft de derde en laatste poulewedstrijd in het bekertoernooi ook gewonnen. In de tweede -en laatste- derby van dit seizoen werd er met 1-5 gewonnen bij Rood Wit’67/PLUS. De doelpunten werden gemaakt door vijf verschillende doelpuntenmakers. Luuk Smolenaars verving Don Driessen na 66 minuten in het doel bij sv Budel en de jonge goalie maakte daarmee zijn officiële debuut in sv Budel 1. Door de overwinning heeft sv Budel met 9 punten uit 3 wedstrijden de 2e ronde van het bekertoernooi bereikt. 

In het eerste kwartier wist Rood Wit’67/PLUS met veel inzet en power het niveau gelijkwaardig te houden ten opzichte van sv Budel. In de laatste 20 minuten van de eerste helft wist sv Budel toch afstand te nemen. Allereerst wist Rens Vrijsen met een mooi afstandsschot de 0-1 te maken en enkele minuten later wist Steef Vasen met een fraaie kopbal de 0-2 te maken. Niet heel veel later wist Rik Bogers de 0-3 te maken. Vlak voor rust kreeg Rood Wit’67 nog een cadeautje van de scheidsrechter. Don Driessen stompt een bal goed uit zijn strafschopgebied, maar de scheidsrechter van dienst zag er een strafschop in die feilloos afgerond werd. Na rust kwam sv Budel niet meer in de problemen. De ingevallen Thomas Beerten bood Roel van Geldorp een open kans en deze werd dan ook benut: 1-4. De score had inmiddels nog hoger kunnen uitvallen, maar sv Budel liet dit na. Een kwartier voor tijd werd het 1-5 toen de net ingevallen Youri Bogers met een eigen actie de eindstand op het scorebord wist te zetten. 

Na drie goede bekerwedstrijden begint sv Budel volgende week aan de competitie in de 3e klasse D. sv Budel start met een thuiswedstrijd tegen Reusel Sport. De zwart-gele formatie uit Reusel was vorig jaar de grote concurrent van sv Budel om de 3e plaats. De wedstrijd wordt op het eigen sportpark gespeeld en start om 14.30 uur.