Achel VV verliest van CS Entite Manageoise (3e amateur) 

ACHEL – Met een 1-3 nederlaag eindigde zondag het Achels bekeravontuur tegen het Waalse CS Entine Manageoise (3e amateur). De bezoekers toonden zich doortastender en trefzekerder in hun kansen. Achel VV kan zich vanaf nu volledig op de competitie richten met aanstaande zaterdag de zware verplaatsing naar één van de titelfavorieten, Bilzen-Waltwilder.

De eerste goede kans voor de thuisploeg was voor Florin Theuwis die zich op rechts knap doorzette maar zijn schot boven de kruising zag buitenvliegen (3’). Een stevig Managoise kwam geregeld gevaarlijk opzetten. Nadat de thuisploeg eerder nog een gemaakt doelpunt van de lijn kon halen was het even later wel raak. Dauby kopte een hoekschop in de verste winkelhaak buiten bereik van doelman Maarten Brecko (28’ 0-1). Opnieuw Dauby verschalkte enkele minuten later de Achelse doelman met een lage schuiver precies langs de paal na een lange solo door de groen-witte verdediging (35’ 0-2). De thuisploeg reageerde en Ivo Moerenhout werd diep gestuurd, maar op weg naar doelman Vanhecke neergehaald. Chebaïki kwam goed weg met een gele kaart (38’).

Na de pauze controleerde de bezoekers lange tijd de wedstrijd. Een niet aflatende thuisploeg kende pech toen een schitterende vrije trap van Ivo Moerenhout op de binnenkant van de paal terug het veld op spatte (72’). De aansluitingstreffer kwam er alsnog toen Chebaïki een voorzet van Lennert Vos in eigen doel verwerkte. De vreugde en hoop op een late terugkeer was helaas van korte duur. Amper één minuut later besliste Mba de wedstrijd aan de overzijde (86’ 1-3). De volgende wedstrijd is zaterdag 19 september. Om 19.30 uur begint Bilzen Waltwilder tegen K. Achel VV.