Scholen zoeken gemachtigd opzichters

PELT – De gemeente Pelt is voor de scholen op zoek naar bijkomende gemachtigd opzichters. Deze vrijwilligers worden ingezet om de veiligheid te garanderen aan de schoolstraten. Dat zijn straten waar tijdens de piekmomenten van schoolverkeer geen gemotoriseerd verkeer is toegelaten. Er is er eentje aan de Tassetschool in Neerpelt-Centrum en eentje aan de basisschool Helibel in Sint-Huibrechts-Lille.

De gemachtigd opzichter plaatst tijdens de schoolpiekuren twee borden met de aanduiding “schoolstraat” en zorgt ervoor dat geen wagens de schoolstraat inrijden. 

Aan de Tassetschool in Neerpelt centrum zijn de uren de volgende:

-van maandag- t.e.m. vrijdagmorgen van 8.25 tot 9.00 uur;

-maandag-, dinsdag-, donderdag- en vrijdagnamiddag van 15.15 tot 15.45 uur;

-woensdagmiddag van 11.50 tot  12.15 uur.

Aan Helibel Sint-Huibrechts-Lille is dat:

-Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 11.45 tot 12.15 uur en van 15.15 tot 15.45 uur

-Woensdag van 11.50 tot 12.20u

De schoolstraat in Sint-Huibrechts-Lille is voorlopig voorzien. Van oktober tot eind januari zijn er werken in de schoolomgeving. Wie gemachtigd opzichter wil worden, krijgt een gratis opleiding. Materiaal zoals fluohesjes en een stopbordje worden voorzien. 

Het is niet de bedoeling om elke dag aan de schoolstraat te staan. Als er voldoende vrijwilligers zijn, volstaat het om wekelijks enkele keren een half uurtje bij te dragen tot een verkeersveilige schoolomgeving. Wie zich één of meerdere dagen wil inzetten voor de veiligheid van de schoolgaande kinderen, kan contact opnemen via carmen.vandenakker@gemeentepelt.be  of rechtstreeks met de basisscholen via directie@jaaktassetschool.be  en directielille@helibel.net