Green Book in ‘t Perron

HEEZE-LEENDE – In ‘t Perron te Heeze is donderdag 1 oktober de film Green Book te zien. De rolprent begint om 20.00 uur.  De Oscarwinnende film Green Book van regisseur Peter Farrelly is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de beroemde pianist Don Shirley. In de muziekscore zijn historische opnames verwerkt. Green Book is een bestaande gids voor zwarten met adressen waar zij mogen eten en overnachten, de situaties in de film zijn dus niet verzonnen.

De Italiaans-Amerikaanse Tony Lip ( Vigo Mortensen) is een uitsmijter die uit de Bronx komt. Hij wordt ingehuurd om dr. Don Shirley (Mahershala Ali) rond te rijden. De Afro-Amerikaanse Don  is een eersteklas pianist die op tournee gaat. Omdat ze van Manhattan naar het zuiden van Amerika reizen, moeten ze steun vinden in een speciale reisgids die hen de plaatsen toont waar het veilig is voor Afro-Amerikanen. Het tweetal zal geconfronteerd worden met racisme en andere gevaren, maar ook met onverwachte menselijkheden en humor. Ze zullen hun verschillen aan de kant moeten schuiven als ze de reis van hun leven willen overleven. Veel absurde situaties waar we nu om kunnen lachen maar waarin destijds in de jaren 60 zwarten helaas mee werden geconfronteerd. Ondanks alles een heerlijke feelgood movie die terecht Oscars won.

Entree: 5€ incl. koffie/thee vooraf. Koop je kaarten op www.tperron.nl ‘t Perron logt aan de Schoolstraat 48 te Heeze. Meer info 0031 40 226 42 52 of mail info@tperron.nl