Mislukte competitiestart FC Cranendonck

GASTEL/SOERENDONK – FC Cranendonck is het seizoen slecht begonnen. Tegen kampioenskandidaat sv EMS werd thuis met 2-3 verloren. 

De eerste minuten waren voor FC Cranendonck, waarin het al snel twee grote kansen kreeg. Deze werden jammer genoeg niet benut, waarna EMS uit snelle tegenaanval kon  scoren: 0-1. FC Cranendonck had even adem nodig om van deze tegenvaller te herstellen, maar gaandeweg de wedstrijd kon het steeds meer de controle over de wedstrijd pakken. Dit resulteerde halverwege de eerste helft in de gelijkmaker. Na een mooie steekbal vanuit het middenveld op spits Ralph van Meijl  kwam Ralph oog in oog met de EMS doelman. Met een harde uithaal liet Ralph de EMS doelman kansloos en werd de score weer in evenwicht gebracht. FC Cranendonck bleef tot aan de rust controle houden. maar uitgelezen kansen bleven uit. Na de pauze zagen we een compleet andere wedstrijd. Het werd een een strijd waarbij beide ploegen tot het uiterste gingen. FC Cranendonck viel aan en sv EMS counterde er flink op los. Met hun behendige middenvelders en een razendsnelle rechtsbuiten had FC Cranendonck de grootste moeite om geen tegengoals tegen te krijgen. Eerst kon doelman Tom van Happen nog enkele keren ingrijpen, maar na 72 minuten was ook Tom kansloos op een perfect ingeschoten vrije trap vanaf 18 meter: 1-2. Hierna ging FC Cranendonck alles-of-niets spelen om de gelijkmaker proberen te maken. En ja, dan kan het zijn dat je achterin wel eens in de val loopt. Dat gebeurde na 82 minuten. Weer een razendsnelle uitval over rechts werd perfect uitgespeeld en koelbloedig afgerond. Tom was kansloos en de 1-3 kon op het scorebord. FC Cranendonck legde zich er niet bij neer en probeerde met man en macht om er een beter resultaat uit te slepen. In de 88e minuut resulteerde dit nog in een penalty die door Ralph van Meijl feilloos werd ingeschoten, maar verder dan deze 2-3 kwam FC Cranendonck niet.