Wereld Alzheimer Dag

Maandag 21 september was het Wereld Alzheimer Dag. Op deze dag werd in de hele wereld aandacht gevraagd voor de ziekte van Alzheimer en dementie en de impact van deze ziekte voor de persoon zelf en zijn omgeving. In Weert & Nederweert streven we naar een dementievriendelijke samenleving en is er aandacht geschonken aan deze dag.

Punt Welzijn en RICK hebben in Weert & Nederweert verschillende locaties bezocht waar veel senioren wonen en hen verrast met een korte dans- en toneelvoorstelling. De voorstellingen waren gratis te bezoeken voor de bewoners en hun mantelzorgers. Punt Welzijn was op elke locatie aanwezig om informatie over dementie en mantelzorg te geven. Ook werd de dementiewaaier uitgereikt aan wethouder Sterk van de gemeente Weert. De waaier is vanaf nu gratis bij Punt Welzijn te verkrijgen.

Dementiewaaier
Als je in je omgeving met dementie te maken krijgt, loop je tegen veel vragen aan. Hoe ga je om met het veranderende gedrag? Wat moet er allemaal geregeld worden? Hoe zorg je voor een veilige omgeving binnens- en buitenhuis? Antwoorden op vragen, waar je nu maar misschien ook pas later tegenaan loopt, zijn te vinden in de dementiewaaier. Dit is een handige folder in de vorm van een waaier. Ook lees je hierin vele tips over hoe je om kunt gaan met iemand die deze ziekte heeft. 

Heb jij in jouw omgeving te maken met iemand met de ziekte dementie en wil jij hier meer over weten? Bekijk de dementiewaaier dan op www.puntwelzijn.nl/dementie. Ontvang je liever een papieren exemplaar, mail dan je adres naar mantelzorg@puntwelzijn.nl, en dan ontvang je deze thuis.