Bouw nieuw pand huisartsenwachtpost in Pelt van start

PELT – Wie langs Noorderhart campus Mariaziekenhuis in Pelt komt, kan het niet ontgaan: naast de spoedafdeling wordt hard gewerkt aan een splinternieuw gebouw. De bouwvakkers doen hun uiterste best om het pand voor de huisartsen van Noord-Limburg nog voor het nieuwe jaar op te leveren. Daarna wordt meteen gestart met de inrichting van de nieuwe wachtpost in Pelt. 

De andere wachtpostlocatie voor Noord-Limburg blijft gevestigd aan de Houborn 44 in Bree. Het nieuwe gebouw vergt een investering van ruim vier miljoen euro. Deze kosten worden gedragen door het ziekenhuis.

De wachtpost Noord-Limburg locatie Pelt kan naar verwachting begin 2021 verhuizen van de Stationsstraat in Neerpelt naar de nieuwe locatie nabij Noorderhart campus Mariaziekenhuis. Alle kringen van huisartsen van Maaseik tot Pelt zijn aangesloten bij deze gemeenschappelijke wachtpost onder de vlag van een eigen VZW. De huisartsen in Lommel sluiten zich aan zodra de nieuwe locatie in gebruik genomen kan worden.

Omdat de huidige locatie in de Stationsstraat in Pelt afgebroken wordt, was er nood aan een nieuwe locatie. Daarom werd besloten in 2021 te starten in een volledig nieuw pand, waar patiënten met dringende klachten in het weekend en op feest- en brugdagen op een veilige en verantwoorde manier geholpen kunnen worden. Er werd gekozen voor een locatie op het terrein van het ziekenhuis.

Het nieuwe pand is niet alleen een verbetering voor de patiënten, ook de huisartsen zijn er blij mee.

Het is voorzien van de nieuwste faciliteiten en voorzieningen om een comfortabelere werkomgeving te creëren. Bovendien is de spoedafdeling van Noorderhart campus Mariaziekenhuis vlakbij als er een doorverwijzing noodzakelijk is.

Het gelijkvloers in de nieuwbouw is bestemd voor de huisartsenwachtpost. Daarnaast vestigen op de eerste verdieping een aantal diensten vanuit het ziekenhuis zich zoals IT, personeelsdienst, impers en KWS. Er worden ook kamers voor inslapende artsen gebouwd.

Het volledige project wordt door het ziekenhuis gefinancierd. De huisartsen betalen voor de huur en het gebruik van de faciliteiten.

Sinds het begin van de Coronacrisis, werken de huisartsen in de wachtposten alleen op afspraak. Patiënten kunnen vooraf telefonisch contact opnemen via 011 60 40 60 of de website https://www.huisartsenwachtpostnoordlimburg.be/ raadplegen.