Kinderboekenweek bij Bibliotheek Budel: En toen?

BUDEL – Tijdens de Kinderboekenweek 2020 gaan we terug in de tijd. Boeken brengen geschiedenis tot leven, waardoor de wereld van vroeger tastbaar wordt. Lees spannende verhalen over ridders, verplaats je in oorlogstijd of kom van alles te weten over de Oudheid. Je hebt geen tijdmachine nodig om andere tijden te ontdekken. Verken alle werelden van toen door het lezen van boeken! Er is van alles te beleven in de verschillende vestigingen van Bibliotheek De Kempen. Ook in Bibliotheek Budel duiken we de geschiedenis in. Ga je mee?

Vanaf de start van de Kinderboekenweek op woensdag 30 september is het in Bibliotheek Budel mogelijk om zelf óf samen met je ouders een speurtocht door de bibliotheek te volgen. Tijdens deze route kom je allerlei vragen tegen over de geschiedenis van de ruimtevaart. Van een houten duif tot wonen op mars. De antwoorden kun je opzoeken in boeken of via de computers die hiervoor beschikbaar zijn. Weet je alle vragen foutloos in te vullen? Dan maak je kans op een mooie prijs!

Op zondag 4 oktober kun je als een echte schattenzoeker mee opzoek naar de schat in de jeugdvoorstelling ‘Op zoek naar de schat’. De voorstelling gaat plaatsvinden in de grote zaal van De Borgh om 11.00 uur, 13.30 uur en 16.00 uur. De ticketverkoop vindt plaats via de website van De Borgh. 

De Kinderboekenweek is natuurlijk ook het perfecte moment om gezellig te komen luisteren naar het voorlezen. Op woensdag 30 september én op woensdag 7 oktober wordt er ’s middags vanaf 15.00 uur voorgelezen in de Bibliotheek. Uiteraard sluit het verhaal aan bij het thema. Het voorlezen is het meest geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar, maar broertjes en zusjes zijn natuurlijk ook welkom!

Ook in Bergeijk, Bladel, , Eersel, Oirschot, Reusel De Mierden en Valkenswaard worden leuke activiteiten georganiseerd. Kijk voor een compleet overzicht op

www.bibliotheekdekempen.nl/kinderboekenweek


Kinderboekenweek
De Kinderboekenweek is de grootste leesbevorderingscampagne voor kinderen in Nederland. De mooiste kinderboeken van het jaar winnen Gouden en Zilveren Griffels en Penselen. De Zilveren Griffel en Penselen zijn uitgereikt en bij de start van de Kinderboekenweek volgt de Gouden Griffel. De bekroonde boeken en meer dan 130.000 andere kinderboeken zijn te leen bij de bibliotheek en via www.bibliotheekdekempen.nl. Voor kinderen tot 17 jaar is het lidmaatschap gratis.