Jongeren knappen skatebaan Heeze op

De gemeente Heeze-Leende neemt, samen met het jongerenwerk van Cordaad Welzijn, deel aan het programma ‘Jeugd Aan Zet’. Het programma komt voort uit het bestaand programma ‘Maatschappelijke Diensttijd’. Dit programma zet in op activiteiten waarbij jongeren iets voor een ander en/of de samenleving doen en waarbij talentontwikkeling en elkaar ontmoeten belangrijke aspecten zijn.  Ook het Programma Jeugd aan Zet is bedoeld om jongeren tussen 12 en 18 jaar te activeren om iets te betekenen voor een ander tijdens deze coronacrisis. 

Vanuit dit programma ontvangt de gemeente een subsidie die ze in gaat zetten voor het opknappen van de skatebaan aan in Heeze. Jongeren uit de gemeente Heeze-Leende gaan dit, met ondersteuning van het jongerenwerk, vormgeven. Volgens planning is de skatebaan in de herfstvakantie weer klaar voor gebruik.

Burgemeester Paul Verhoeven: “De skatebaan is, na jaren actief gebruikt te zijn, aan een opknapbeurt toe. Het is natuurlijk fantastisch dat jongeren zelf aan de slag gaan met de skatebaan. Zij maken er ook gebruik van. Het project is zo ingericht dat jongeren op diverse terreinen vaardigheden kunnen ontwikkelen zoals organiseren, samenwerken, (technisch) inrichten en bouwen, communiceren en creativiteit. Ik hoop dat ze veel plezier hebben tijdens het opknappen en ben erg benieuwd naar het eindresultaat.” 

Jongeren aan zet

Een groep jongeren tussen 12 en 18 jaar gaat, met ondersteuning van jongerenwerkers Jaap Henst en Quintijn Maas de skatebaan opnieuw inrichten, zodat deze voor de komende jaren skateproef en naar wens van de gebruikers is ingericht. 60 tot 70 kinderen en jongeren maken nu gebruik van de skatebaan. De verwachting is dat als de skatebaan is opgeknapt, volgens planning rond de herfstvakantie, dat nog meer jongeren gebruik gaan maken van de skatebaan. 

Meehelpen met opknappen

Geïnteresseerden die willen meehelpen met de activiteiten rondom de skatebaan kunnen bellen of appen met Jaap Henst op 0031 6-2074 4520 of met Quintijn Maas op 0031 6-5186 5070.