Ledûb dames2 verloor van HLB van Daal Dames1

BUDEL – Zaterdag 19 september was het na een half jaar weer zo ver: de eerste competitiewedstrijd! Afgelopen weken is er hard getraind en zijn er veel oefenwedstrijden gespeeld om weer in het ritme te komen na een lange periode van rust. Elke week werd het niveau beter en raakten we beter op elkaar ingespeeld. Zaterdag speelden we onze eerste competitiewedstrijd tegen een bekende tegenstander, namelijk HLB van Daal. 

Door Sanne Gerads

Iedereen was erg enthousiast om weer (eindelijk) een wedstrijd te kunnen spelen. Dit was ook goed aan de warming-up te zien. Vol enthousiasme en plezier begonnen we de wedstrijd.
Helaas, liepen we al meteen tegen een 0-6 achterstand aan. De passlijn werd meteen goed onder druk gezet door HLB, waar we geen antwoord op konden geven op dat moment. Ook werden er veel onnodige fouten gemaakt en konden we de rally’s niet winnen aan het net. Een dubbele wissel mocht helaas niet baten, waardoor deze set werd verloren met 15-25 (0-1).

Doordat Sofie van Knippenberg niet mee kon doen aan de wedstrijd, kreeg Daniëlle een blauw shirtje aan en werd als passer-loper in de tweede set in het veld gezet. Met een sterke pass-lijn begonnen we de set. De gehele set liep het erg gelijk op. Door goede set-ups op de midden scoorde Myrthe Knechten veel puntjes. Hierdoor kwamen we op een 23-18 voorsprong. Toch wisten we deze set te verliezen met 28-26. De druk vanuit onze kant was ineens weg en té veel persoonlijke fouten resulteerde in slordig spel (0-2).

Patrick besloot om Melanie Govers vanuit de midden op buiten te zetten en Anna Matheeuwsen op de midden in het veld te zetten. Hiermee wilden we voor een 3-2 winst gaan. Ook deze set liep het erg gelijk op. We wisten meer te scoren via het blok van HLB en kregen meer slimmigheid in het spel te pakken. Ook HLB begon veel te tikken op de 3-meterlijn, waardoor ze erg veel scoorden. Opnieuw lieten we een voorsprong voorbij gaan en verloren we de set met 23-25 (0-3).

De kopjes gingen hangen en het enthousiasme en plezier was niet meer te bekennen in het veld. Set 4 werd verloren met 15-25. Dit resulteert in een 4-0 verlies. Een eindstand die we niet hadden gehoopt en gewild. Aankomende weken zullen we nog hard moeten gaan trainen om het spel te gaan verbeteren en meer druk in zowel het achterveld als aan het net te gaan uitvoeren.

Publiek bedankt voor de komst en we zien jullie graag weer over 2 weken in de Zuiderpoort!