Budel schoon begint bij jezelf

BUDEL – Voor velen is het misschien wel dagelijks een bron van ergernis. Je zelf groen en geel ergeren aan het zwerfafval dat zomaar overal op de straten en in de bermen terecht is gekomen. Fijn dat er dan initiatieven zijn zoals de World Clean-Up Day afgelopen zaterdag 19 september. Acties om een breder publiek bewust te maken van het feit dat zwerfafval voor een groot deel verantwoordelijk is de zogeheten plasticsoep in de wereldoceanen. Nu heeft het zwerfafval van Budel nog een hele weg te gaan om in die soep terecht te komen, maar het leek het Sint Jorisgilde Budel toch een goede gedachte om de handen uit de mouwen te steken en actief mee te helpen aan een schoner Budel.in het kader van een schoner Budel begint bij jezelf hebben een aantal leden afgelopen zaterdag zwerfaval verzameld op het terrein rondom De Vaandrig aan de Poelderstraat. Ook de parkeerplaats bij Zuiderpoort, de Poelderstraat en het trimpad rondom het Sportpark en tennisbanen werd nagelopen met grijpstok en vuilniszak als wapens in de strijd tegen het zwerfafval. Positief waren de vele waarderende reacties die de rapers kregen van toevallige passanten. 

Nu maar hopen dat dit initiatief vervolg krijgt en het bij enkelen misschien heeft bijgedragen aan een stukje bewustwording. Een aardige stapel zakken gevuld met zwerfvuil in variatie van bierblik tot fietsenslot en zakjes hondenpoep tot en met twee barbecues, tuinstoel, een flink stuk karton en een fietswiel was het resultaat na enkele uurtjes rondstruinen rondom het Sportpark. Maar boven dat was het uiteindelijk voor de deelnemers vanuit het gilde ook nog eens een gezellige en goed ingevulde zaterdagochtend. Meer weten over het gilde, kom dan eens kijken in De Vaandrig aan de Poelderstraat op de maandagavond of bezoek onze website www.sintjorisgildebudel.nl