Klassiek Concertoptreden “Accordeana”

LEENDE – De “Stichting Behoud Kerkgebouw Sint-Petrus’ Banden Leende” organiseert ook dit jaar weer een bijzonder concert in de kerk van Leende. Dit jaar verzorgt het accordeonorkest “Accordeana” uit Helmond op zondag 11 oktober een optreden van een uur met mooie muziek. Haar bijzondere muzikale orkestklank heeft ons geïnspireerd voor het thema van dit optreden: “Verrassend Klassiek”. Dit concert gaat door in de Sint Petrus’ Bandenkerk in Leende. 

De Helmondse accordeonvereniging Accordeana werd in 1951 opgericht door de bevlogen, vakkundige en zeer muzikale Arie Willems. Hij was met zijn benoeming in 1953 tot hoofdleraar accordeon aan het Muzieklyceum te Amsterdam de eerste leraar accordeon aan een Conservatorium in Nederland. Na zijn overlijden in 2004 nam leerling en accordeondocent Ronald van Overbruggen het dirigentenstokje over. 

Het orkest richt zich vooral op het spelen van muziek van de klassieke grootmeesters zoals Bach en Grieg en latere grootheden als Astor Piazolla en Rogier van Otterloo. Daarnaast speelt Accordeana ook speciaal gearrangeerde nieuwe eigentijdse en onbekende muziek. Met de combinatie van technische vaardigheid en muzikaliteit verrast Accordeana haar publiek met de onverwacht mooie symfonische en muzikale eigenschappen van de accordeon. Recente hoogtepunten van Accordeana zijn de deelname aan de feestelijke kennismaking van koning Willem Alexander en koningin Maxima in Den Bosch, waar Accordeana voor zo’n 7000 oranje fans speelde. Ook was de medewerking erg succesvol aan de Nederlandse uitvoering van de Mattheus Passion in Helmond. De “Stichting Behoud Kerkgebouw Sint-Petrus’ Banden Leende” is er trots op om dit bijzondere orkest aan u te kunnen presenteren. In de grote ruimte van de kerk van Leende is het mogelijk om coronaproof ruim 100 plaatsen aan te wijzen voor de bezoekers. Volgens de voorschriften van het RIVM moeten namen en adressen van de bezoekers genoteerd worden voor een eventueel bron- en contactonderzoek. 

Aanvang van het concert 14.30 uur. Gratis entree. Na afloop wordt er een collecte gehouden voor de orkestvergoeding en ter ondersteuning van de doelstelling van “Stichting Behoud Kerkgebouw Sint-Petrus’ Banden Leende”.