Nieuw in jouw bibliotheek: e-boeken lenen op eigen toestel

HAMONT-ACHEL – De bib… dat is ontmoeten, ontdekken en ontspannen. Dit najaar pakt de bibliotheek Hamont-Achel opnieuw uit met een aantal nieuwigheden. Zo kan je voortaan ook e-boeken lenen op je eigen toestel en geven nieuwe tools je gepersonaliseerde leestips om eenvoudig boeken te kiezen.

Een boek gratis uitlenen bij die bib vanuit je luie zetel: Het was nog nooit zo gemakkelijk. Als lid kan je vanaf nu e-boeken lenen op je eigen toestel via je Mijn Bibliotheekprofiel in cloudLibrary. Je hoeft hiervoor dus niet eens naar de bib te komen. De e-boeken worden opgenomen in de catalogus met een link naar het online boek. Je kan twee e-boeken tegelijk lenen voor zes weken. Als de uitleentermijn afloopt, verdwijnen de e-boeken vanzelf van je toestel. Over boetes hoef je je dus geen zorgen te maken. 

Het cloudLibrary-platform is eenvoudig opgebouwd. Zo kan iedereen er vlot mee aan de slag. De e-boeken zijn beschikbaar op tablet, smartphone, computer en op de meest courante e-readers zoals Kobo en Tolino. 

Boekentips via Mijn Leestipper!

Ben je fan van Nederlandstalige fictieboeken? Dan kan je nuttige leestips ontvangen via ‘Mijn Leestipper’. Bibliotheken koppelen de tips aan thema’s en titels die ze graag in de kijker zetten. Zo ontdek je een verrassend aanbod dat aansluit bij jouw leesprofiel. Inloggen kan eenvoudig via je Mijn Bibliotheek-profiel op mijnleestipper.bibliotheek.be. Wil je nog meer tips? Dan kan je je inschrijven op de maandelijkse nieuwsbrief.

Kinderboeken kiezen met Bieblo! 

Voor kinderen is het vaak lastig kiezen tussen al het moois in de boekenrekken. Bieblo helpt hen deze keuzes te herleiden naar een ‘smallere’ etalage. Zo krijgen ze uiteindelijk uit acht gevarieerde suggesties. Staat er tussen deze acht leestips geen enkel boek dat hen aanspreekt? Dan kunnen ze de pagina onbeperkt vernieuwen voor steeds nieuwe boekentips. Leuk om weten: kinderen krijgen op de toepassing enkel suggesties te zien van de op dat moment beschikbare boeken. En sterker nog: een ander kind dat gelijktijdig bezig is met Bieblo ziet nooit dezelfde resultaten. Zo kunnen twee kinderen nooit tegelijk op zoek gaan naar hetzelfde boek.