6 verenigingen uit Cranendonck gaan loten verkopen via de landelijke Grote Clubactie 


CRANENDONCK – Vanaf 19 september gaan 6 verenigingen uit Cranendonck loten voor hun club verkopen. Via de Nationale Grote Clubactie willen verenigingen extra inkomsten voor hun club ophalen. Dit is hard nodig. Ook in het verenigingsleven heeft de coronacrisis diepe sporen nagelaten. De normaal druk bezochte evenementen zijn afgelast en de kantines waren lange tijd gesloten. Veel verenigingen hebben hierdoor te maken met een begrotingstekort. 
Ruim 300.000 clubleden van 5.300 verenigingen gaan vanaf dit weekend door heel Nederland op pad om loten te verkopen. Het is belangrijk dat dit verantwoord gebeurt. Daarom heeft de Grote Clubactie naast het bekende verkoopboekje een aantal digitale verkoopmethoden ontwikkeld. Met deze digitale mogelijkheden kunnen de koper en de verkoper op een veilige afstand van elkaar blijven staan. Zo kunnen loten worden gekocht door het scannen van een QR-code of het delen van een link via e-mail, social media en WhatsApp.

Al vanaf 1972 spant de Nationale Stichting Grote Clubactie zich in voor het verenigingsleven. Van elk verkocht lot van € 3,- gaat 80%, dit is € 2,40 direct naar de clubkas. Met het overige bedrag organiseert de Grote Clubactie de loterij.  Dit jaar doen in de gemeente Cranendonck de volgende clubs mee: De Kroenekranen; Budelse TV, Carrouselvereniging De Mustang, VV Maarheeze, B.C.M. en  RKVV Rood Wit 67. Wil jouw vereniging in (de omgeving van) de gemeente Cranendonck dit jaar ook meedoen? Dat kan nog! Voor meer informatie, kijk op clubactie.nl