Walking football bij sv Budel

BUDEL – Bewegen is goed voor elk. Zo ook voor mannen en vrouwen van 55+. Bij sv Budel bestaat ruim een jaar de mogelijkheid voor deelname aan Walking Football. Een voetbalspel waar vrijwel iedereen aan kan deelnemen. Je hoeft dus niet actief eerder gevoetbald te hebben. 

Walking Football staat open voor zowel mannen als vrouwen vanaf de leeftijd van 55 jaar. hebben bereikt. Maar er wordt niet op een jaartje of wat minder gekeken.Deelname uit geheel Cranendonck of omgeving is mogelijk. Het meedoen om te bewegen staat voorop. De uitslag van het spel is volstrekt onbelangrijk. Het speelveld wordt aangepast naargelang het aantal deelnemers en zodanig afgemeten dat alle deelnemers naar vermogen mee kunnen doen.  Er dient te worden gescoord in ‘minidoeltjes’. Een doelman kennen we niet bij dit spel. Rennen is niet toegestaan en de bal mag niet boven heuphoogte komen. 

Lichamelijk contact is eveneens uit den boze. Het spel kent geen scheidsrechter. De deelnemers corrigeren zichzelf en hier wordt door de overige deelnemers op toegezien.

Voetbalschoenen mag uiteraard maar is niet verplicht. Sportschoenen met grip volstaan prima. Iedere woensdagmorgen om 10.00 uur is het te doen op het sportpark in Budel.

De deelnemers verzamelen zich een kwartiertje van te voren om onder leiding van voormalig trainer Jac Soers aan een warming up te beginnen om de spieren warm en de gewrichten ‘los’ te maken. Ook hierbij gaat het op een wijze dat iedereen mee kan doen. Niets moet.

Het spel duurt 2 x 25 minuten met een rustpauze. Hierna bestaat de mogelijkheid om in de kantine van sv Budel nog even gezellig bij elkaar te zitten en te ‘kletsen’ onder het genot van een kop koffie, thee of een frisdrank.  Je kunt een proefperiode van drie maanden gratis meedoen. Eerst komen kijken of het iets voor je kan natuurlijk. Walking Football bij sv Budel. Iedere woensdagmorgen om 10.00 uur. Sportpark Budel.