Bert Gabriëls vraagt zich af: “Is er nog wat gebeurd?”

MAARHEEZE – Bert Gabriëls is een Vlaamse cabaretier, die al 16 jaar aan de weg timmert en in eigen land een grote is! Zo staat hij daar niet alleen in de theaters, maar is hij veel op TV en zal hij eind dit jaar de oudejaarsconference verzorgen. AK de Smeltkroes is dus maar wát trots dat ze hem zaterdag 3 oktober in Maarheeze opnieuw mogen verwelkomen, ditmaal voor zijn voorstelling “Is er nog iets gebeurd?” die er kwam nadat het coronavirus zijn oorspronkelijke plannen in de war schopte…

Voor een cabaretier als Bert is de krant is een dagelijkse bron van humor, en daarom neemt hij ze gewoon mee op het podium. Op basis van de grappigste krantenberichten van de afgelopen maanden gaat hij op zoek naar wat er is gebeurd. Was het uitzonderlijk? Was het voorspelbaar? Weten we het al eigenlijk? Dat alles weet Bert lichtvoetig terug te brengen tot uiterst goede comedy, want, om in zijn eigen woorden te spreken, “de mensen hebben goesting om te lachten!” In Nederland heeft hij een vaste schare fans die houden van zijn draaiende redeneringen, semantische spitsvondigheden en de typisch Vlaamse Bert-logica. En trouwens: Belgische kranten en Nederlandse kranten zijn het niet altijd eens over wat er is gebeurd. Gelukkig is Bert als Belg volstrekt neutraal!

Na twee succesvolle voorstellingen is dit de derde die door AK de Smeltkroes ‘corona-proof’ wordt georganiseerd. Dat wil onder andere zeggen dat de zaal dusdanig is ingedeeld, dat voldaan kan worden aan de afstandsregels. Ook de routing naar de zaal toe is aangepast. Opnieuw wordt men daarnaast verzocht om eigen verantwoordelijkheid te nemen door de voorstelling niet te bezoeken bij gezondheidsklachten, en in De Smeltkroes zelf de aanwijzingen en regels die besmetting moeten voorkomen, op te volgen. Omdat de maximale zaalcapaciteit kleiner is geworden, zijn er zowel online als aan de kassa helaas geen kaarten meer verkrijgbaar.

Foto Johannes Vande Voorde