Compro Oro en Dirty Undies in de Posthoorn

HAMONT-ACHEL – Op zaterdag 26 september trakteerde aha! Hamont-Achel op een mooi dubbelconcert van Dirty Undies (Pelt) en Compro Oro (Gent). Zaal De Posthoorn was volledig coronaproef ingericht en eigenlijk was het fijn vertoeven op je plekje mooi dicht bij het podium met een drankje erbij. Al zal het voor de bands iets minder motiverend geweest zijn om voor een zittend publiek te moeten spelen. Toch heeft ook dit z’n charme. Dirty Undies hadden na een veel te lange corona-rust speciaal voor dit optreden een extra grote repetitieruimte gehuurd om toch zeker voldoende afstand te kunnen houden. Het straalde van de tien mannen af dat het hoog tijd was om weer eens op te kunnen treden. Hun ska, reggae en surf was dan ook een genot om te beluisteren. Voor sommigen was het waarschijnlijk spijtig om niet te mogen dansen. Compro Oro bracht instrumentale muziek weliswaar ook van een hoog niveau. Af en toe deed het je denken aan Santana maar net zo goed was het filmmuziek voor beelden van een aquarium of muziek horend bij een of ander zuiders land.