Damesteams FC Cranendonck pakken eerste punten deze competitie

SOERENDONK / GASTEL – Zondag 27 september stond de eerste thuiswedstrijd van de competitie op het programma voor het vrouwenelftal van FC Cranendonck. Vorige week werd er ongelukkig tegen Someren verloren met 1-0. Zaak om dit weekend wel punten te pakken dus. 

Ondanks dat er fel gestart werd, was het balbezit het eerste half uur voornamelijk voor FC Eindhoven. Cranendonck probeerde wel, maar kwam er voetballend niet zo goed uit en kon daardoor ook weinig kansen creëren. De uitploeg was aanvallend gevaarlijker, maar werd goed opgevangen door de verdediging. Toch was er na 25 minuten de 0-1 voor Eindhoven na slordig balverlies achterin. Hierdoor kon de aanvalster van Eindhoven alleen op de keepster af gaan en de voorsprong verzilveren. Tot de rust bleef de stand 0-1.

Na een aantal wijzigingen in het elftal werd de tweede helft gestart. Het verschil werd gelijk duidelijk. FCC liet zien dat het ook kon voetballen en nam het initiatief in de tweede helft over. Dit resulteerde dan ook in meer aanvallende impulsen van de thuisploeg. Al snel hing dan ook de gelijkmaker in de lucht. Jessy kon over links Karin mooi in de loop wegsturen. Zij twijfelde geen minuut en schoot de bal beheerst in de korte hoek. FC Eindhoven was aangeslagen, maar bleef druk zetten met hun snelle voorhoede. De spits kreeg nog een vrije kans voor doel, maar zag haar inzet langsgaan. Het verdere verloop van de wedstrijd was spannend. Er werd goed gevoetbald en kleine kansen werden gecreëerd door beide partijen. Een klein kwartier voor tijd kon een afvallende bal van ver op de slof worden genomen door een speelster van Eindhoven. Keepster Rian tikte de bal nog aan, maar toch belandde deze net onder de lat. De 1-2 was een grote domper voor FCC, die ook kans had om op voorsprong te komen. Toch gaf de thuisploeg niet op en bleef het zoeken naar de opening. Er werd risico genomen door 1-tegen-1 te gaan spelen, maar de sterke verdediging hield goed stand. Dit risico wierp al snel vruchten af. Vijf minuten voor tijd maakte Joke een goede actie op rechts en kon de bal voorgeven. De keepster van Eindhoven kon in eerste instantie nog redden, maar was kansloos tegen de inzet van Irina. Zo stond de verdiende gelijkmaker op het bord. Een ontlading na het harde werken en de goede teamprestatie. 2-2 bleef de eindstand. Volgende week zondag volgt er opnieuw een thuiswedstrijd. Er zal om 10.30 uur gespeeld worden tegen Amstenrade op Sportpark de Braken.