Kinderboekenweek op de Triolier

BUDEL – Woensdag 30 september is de Kinderboekenweek weer van start gegaan, het thema dit jaar is ‘En toen’? Er zijn zoveel mooie boeken over ons verleden waar we de kinderen kennis mee willen laten maken. Voor de jongsten verhalen en tekeningen over dinosaurussen, ridders, piraten en kastelen. En in de midden en bovenbouw gaan ze terug in de tijd, boeken over de Romeinen, de Watersnoodramp of de Eerste en Tweede Wereldoorlog. De kinderen hebben een zoektocht naar het verleden gemaakt op het schoolplein. Ook hebben ze in de klas een boek cadeau gekregen, waar de komende periode veel in voorgelezen zal worden. Tijdens de Kinderboekenweek hebben de kinderen een tekening gemaakt of een verhaal geschreven rondom het thema waar ze mee bezig zijn geweest.  De winnende tekeningen en verhalen zijn gekozen door onze eigen Kinderjury. De winnaars hebben daarvoor een gouden griffel of penseel ontvangen.

We proberen het lezen zo meer onder de aandacht te brengen, omdat het lezen van een boek leuk en vooral heel leerzaam is.