Noorderhart Mariaziekenhuis verhuist Covid-screening

PELT –  De Covid-screening achter Noorderhart Mariaziekenhuis is op donderdag 24 september 2020 verhuisd naar de overdekte personeelsparking. 

Hans Ramaekers, algemeen directeur: “Deze verhuis was noodzakelijk omdat we vaststelden dat de patiëntenstroom naar onze spoedafdeling steeds meer in gedrang kwam doordat de Covid-screening van onze huisartsen achter de dienst spoedgevallen gelegen was. Dankzij de verhuis wijzigt de verkeersstroom naar de screening en wordt de toegangsweg naar onze spoedgevallenafdeling  opnieuw ontlast. 

Om een optimale efficiëntie te realiseren, hebben we de stroom van patiënten die een screening moeten ondergaan in kader van een operatie, onderzoek of opname in ons ziekenhuis, ook georganiseerd op de nieuwe screeningspost.

Door beide stromen te combineren en dankzij de capaciteitsverhoging op het klinisch laboratorium, zijn we erin geslaagd het aantal testen per dag aanzienlijk te verhogen. 

Elke drie minuten kunnen één tot twee patiënten worden getest.  

De screeningspost is zeven dagen op zeven open en je kan er terecht, na afspraak, op doorverwijzing van de huisarts of de behandelende arts.”