sv Laar – vv Maarheeze 2-2

WEERT/MAARHEEZE – Afgelopen zondag namen sv Laar en vv Maarheeze het tegen elkaar op in Weert. Beide ploegen wonnen hun eerste wedstrijd van de competitie ruim. 

vv Maarheeze begon goed. In de 7e minuut werd de opbouw van Laar vroegtijdig onderbroken. Over de as van het veld kon Donny Dirkx in het strafschopgebied komen. Tussen drie tegenspelers bleef Donny aan de bal en behield het overzicht: 0-1.

Naarmate de wedstrijd vorderde, kreeg Laar het betere van het spel. Met twee goede reddingen van Jarno Nijssen bleef de voorsprong intact. In de 40e minuut werd Remy Verhoeven de diepte ingestuurd. Op weg naar een grote kans op de 0-2 werd Remy onderuit gelopen. Waar iedereen rekening hield met een rode kaart, was de scheidsrechter voor Laar coulant met geel. 

Begin 2e helft kreeg Maarheeze nu met Sammy Dirkx wederom een kans op de 0-2. Echter de genadeklap bleef uit. Dus voor Laar het signaal om vol op de aanval te spelen. In de 77e minuut werden alle aanvalsdriften beloond met de gelijkmaker door Jochem Neijnens: 1-1.

Deze teleurstelling voetbalde Maarheeze snel van zich af. Prima uitbraak via Sammy Dirkx werd de bal op het hoofd van Berhan Yigitdol: 1-2. Echter in de 85e minuut zorgde Stijn van Meerwijk voor de gelijkmaker: 2-2. Dat was ook de eindstand.

vv Maarheeze mag terugkijken op een goede wedstrijd. Met veel inzet werd de strijd met het technisch sterke Laar aangegaan. Met dit resultaat laat Maarheeze zien dat de ploeg deze competitie goed uit de startblokken is gekomen. Komende zondag komt het nog puntloze Roggel op bezoek. De ploeg van Richard van de Kerkhof rekent vanaf 14.00 uur wederom op de steun van de supporters.