Test BE-Alert op donderdag 1 oktober 2020

PELT – Een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking? Bij een noodsituatie willen we jou graag snel verwittigen. Daarom beschikt de gemeente Pelt over BE-Alert, een systeem dat je op de hoogte stelt van een noodsituatie via sms, e-mail of telefoon. Op 1 oktober wordt dit systeem getest. Momenteel zijn er al bijna 4476 Peltenaren ingeschreven bij BE-alert. Het is van belang dat nog veel meer mensen zich inschrijven, want zo kunnen in geval van nood zo veel mogelijk inwoners zo snel mogelijk geïnformeerd worden. Op 1 oktober houden verschillende gemeenten in België een BE-Alert test. Ook Pelt doet mee. Alle inwoners die ingeschreven zijn op BE-Alert zullen die dag via sms het volgende testbericht ontvangen. 

“BE-Alert – TEST – Pelt. Spoor ook vrienden en familie aan om in te schrijven via www.be-alert.be

Door BE-Alert te testen, kan gemeente Pelt de procedures inoefenen. Bovendien willen ze hiermee de inwoners bewust maken van het feit dat het belangrijk is om meteen op de hoogte te zijn bij een noodsituatie. Deze test is tevens de ideale gelegenheid voor inwoners die nog niet zijn ingeschreven om dit te doen. Ben je al ingeschreven? Dan raden we je toch aan je gegevens na te kijken en zo nodig te actualiseren op de website www.be-alert.be. Doe dit zeker als je sinds je inschrijving verhuisd bent naar een nieuw adres.

BE-Alert is een alarmeringssysteem waarmee we jou kunnen verwittigen bij een noodsituatie. Dankzij BE-Alert kan een burgemeester, gouverneur of de Minister van Binnenlandse Zaken een bericht uitsturen naar iedereen waarop de noodsituatie impact heeft. Zo kunnen inwoners op een snelle manier de nodige aanbevelingen krijgen, zoals ramen en deuren te sluiten bij een brand. Je kan een BE-Alertbericht krijgen via sms, telefoon of e-mail.  Om een bericht te ontvangen moet je je registreren. Dit kan heel gemakkelijk op www.be-alert.be. Vul het inschrijvingsformulier zo volledig mogelijk in. Schrijf je vandaag nog in en test mee op 1 oktober.