Zwaarbevochten punt FC Cranendonck uit bij FC Maasgouw

CRANENDONCK – Uit bij een sterk FC Maasgouw heeft FC Cranendonck een zwaarbevochten 2-2 uit het vuur weten te slepen. FC Maasgouw begon heel fel aan de wedstrijd en kreeg al snel enkele kleine kansjes. 

Na een tiental minuten ebde het overwicht van FC Maasgouw weg en kwam de wedstrijd meer in evenwicht. Dit resulteerde in een eerste kans voor voor FC Cranendonck. Na 19 minuten kon Ralph van Meijl een mooie voorzet maar net naast koppen. FC Cranendonck werd iets sterker en kreeg na 30 minuten een uitgelezen kans om op voorsprong te komen. Na een mooie steekbal op Ralph van Meijl lobde Ralph de bal over de uitkomende FC Maasgouw doelman, maar de bal viel net over het doel. Enkele minuten later wordt een mooie FC Cranendonck aanval over rechts mooi door Daan Driessen doorgekopt op Guus Teunissen, die met een knalharde poeier de FC Maasgouw doelman kansloos liet, 0-1. FC Cranendonck bleef aanzetten en maakte het de FC Maasgouw achterhoede heel moeilijk. Net voor rust kon Ralph van Meijl over links door de FC Maasgouw achterhoede soleren en werd in het strafschopgebied hard onderuit gehaald. Een penalty was het resultaat, die onhoudbaar door Ralph zelf werd verzilverd, 0-2. Dit was tevens de ruststand. Na de pauze zagen we een steeds beter wordend FC Maasgouw. FC Cranendonck bleef verdedigend goed op de been en gaf amper wat weg. In de 75ste minuut had FC Cranendonck de pech dat een corner voor FC Maasgouw ongelukkig door een FC Cranendonck speler in het eigen doel belandde en de aansluitingstreffer was daarmee een feit, 1-2. FC Maasgouw bleef aandringen en had uiteindelijk de hulp van de scheidsrechter nodig om op gelijke hoogte te komen. Na 77 minuten werd een penalty nog naast het doel van keeper Tom van Happen getrapt, maar enkele minuten later kreeg FC Maasgouw wel heel makkelijk hun tweede penalty. Deze werd onhoudbaar voor doelman Tom van Happen ingeschoten, 2-2. Hierna gaf FC Cranendonck niets meer weg en kon het ene puntje mee naar huis genomen worden.