Cultuurkring Hamont-Achel: kunstgeschiedenis 

HAMONT-ACHEL – Op 8 donderdag oktober om 14.00 uur organiseert de Cultuurkring Hamont-Achel een namiddag kunstgeschiedenis, gegeven door docente Marie-Paule Smets. Let wel: deze activiteit gaat door in De Posthoorn (Groenstraat 6 in Hamont). De toegang bedraagt €7 per activiteit, met een cultuurpas heeft u toegang tot alle activiteiten. Coronamaatregel: een registratie van naam en telefoonnummer wordt  bij binnenkomst van u gevraagd. 

Berlin-Museumsinsel: uit de doeken gedaan. De vijf musea die deel uitmaken van het befaamde museumeiland in Berlijn zijn gelegen tussen de Spree-rivier en de Kupfergraben. Met de bouw van dit grootse complex van musea werd begonnen toen koning Frederik Wilhelm III in 1830 het Königliche Museum – nu het Altes Museum – liet bouwen zodat het publiek de koninklijke verzameling kunstwerken zou kunnen bekijken.

In 1859 begon men met de bouw van het Neues Museum, dat in 1876 gevolgd werd door de Alte Nationalgalerie. Het Kaiser-Friedrich Museum (tegenwoordig het Bode Museum) werd in 1904 toegevoegd en het laatste museum, het Pergamon Museum, werd in 1930 voltooid. Sinds 1999 hoort het Museumsinsel tot het cultureel erfgoed van het UNESCO. Sindsdien werd er het befaamde “masterplan” ontwikkeld en werd een grote restauratie doorgevoerd. Deze is bijna voltooid en daarom is het de moeite waard dat wij aandacht besteden aan dit beroemde complex.