Dit weekend kermis in Neerpelt

Van zondag 4 tot dinsdag 6 oktober is het kermis in Neerpelt. Als gevolg van de coronapandemie is het pas de tweede kermis in Pelt en de eerste in Neerpelt. Gemeente en foorkramers nemen de nodige maatregelen om de kermis coronaveilig te organiseren.

De kermis staat opgesteld zoals altijd maar is opgedeeld in twee afgebakende zones: een zone in de Kerkstraat en op het Kerkplein en een tweede zone op en rond het Marktplein.  Bezoekers moeten de kermis betreden en verlaten via de in- en uitgangen.  Die liggen op het kruispunt Kerkstraat/Kloosterstraat en in de Kerkstraat ter hoogte van de doorgang tussen kerk en oud gemeentehuis. Een plannetje van de kermis is te vinden op de gemeentelijke website www.gemeentepelt.be/Neerpeltkermis .  

Aan de in- en uitgangen kunnen bezoekers meteen hun handen ontsmetten. Vanaf 12 jaar is het dragen van een mondmasker verplicht. Met pijlen op de grond wordt de looprichting aangegeven en men moet voldoende afstand houden. 

Ook de foorkramers nemen de nodige voorzorgsmaatregelen aan hun kramen en attracties om de regels rond hygiëne en afstand te doen respecteren. De gemeente wenst iedereen een gezellige en tegelijk veilige kermis toe.  Van 8 tot 10 november staat later ook nog de kermis in Sint-Huibrechts-Lille op het programma.