Extra maatregelen bij Land van Horne

Vanaf donderdag 1 oktober neemt Stichting Land van Horne extra maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. In de omgeving maar ook bij Land van Horne lopen de besmettingen met het coronavirus op. We zijn daardoor genoodzaakt om deze extra maatregelen te nemen. Een van deze maatregelen is het preventief gebruiken van mondneusmaskers door medewerkers, vrijwilligers en bezoekers.  

Extra maatregelen
Vanaf 1 oktober dragen alle medewerkers van Land van Horne op zowel de zorglocaties, dagbehandeling, Behandelcentrum, Geriatrisch Revalidatiecentrum, áls in de wijkverpleging een mondneusmasker. Ook het bezoek ziet er voorlopig anders uit. Zo draagt ook een bezoeker een mondneusmasker, vindt het bezoek op de kamer of appartement van de cliënt plaats en maakt het bezoek geen gebruik van algemene faciliteiten. De gasterijen blijven geopend voor maximaal 30 mensen die op 1,5 meter afstand van elkaar zijn. Ook vindt er extra schoonmaak plaats van de handcontactpunten. 

Samen tegen het coronavirus
De extra maatregelen zijn een aanvulling op de basismaatregelen vanuit de overheid. Deze blijven belangrijk om na te leven. We begrijpen dat de extra maatregelen een grote impact hebben op onze medewerkers, cliënten, mantelzorgers en familie. Maar alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat het coronavirus geen kans krijgt en beschermen we de mensen om ons heen die ons dierbaar zijn. 

Kijk op www.landvanhorne.nl voor de actuele informatie over het coronavirus. 

Stichting Land van Horne is een organisatie voor thuiszorg, dagbesteding, revalidatie, behandeling, zorgcentra, eetpunten, activiteiten en services. Elke dag staan de 2.600 medewerkers en 1.300 vrijwilligers klaar voor de cliënten in de gemeenten Weert, Nederweert, Leudal, Someren en Cranendonck.