Pupillenscheidsrechters geslaagd!

BUDEL – Op woensdag 9 en 23 september stond opnieuw een cursus “Pupillenscheidsrechter” op het programma voor onze tweedejaars O15 spelers van sv Budel. Onder de deskundige leiding van cursusleider Gijs Stevens werd op de eerste avond de theorie doorgenomen en moest op de tweede avond iedere speler dat wat hij geleerd had ook in de praktijk laten zien door een wedstrijd van onze JO11, JO12 en MO13 spelers te leiden. 

Tevens moest een voldoende worden gehaald voor de spelregeltoets. Alle zes O15 spelers zijn geslaagd voor het diploma “Pupillenscheidsrechter”. Zij zullen de komende tijd, samen met alle andere pupillenscheidsrechters die een vorige keer geslaagd zijn, geregeld O11, O12 en MO13 wedstrijden fluiten. Met deze cursus willen wij een “win-win” situatie creëren voor alle betrokkenen, zeer zeker ook voor de O15 speler zelf:

  • Door de speler zelf te laten ervaren hoe het is om scheidsrechter te zijn; dit draagt bij aan een meer begripvolle benadering naar de scheidsrechter toe tijden de eigen wedstrijden
  • Het bevordert de eigen persoonlijke ontwikkeling van de speler, zeer zeker in deze leeftijdscategorie
  • Het bevordert de betrokkenheid naar de club zelf, daar waar het gaat om het verrichten van wat vrijwilligerswerk
  • Daarnaast is het zo dat de leiders/trainers van onze O12/O11/MO13 teams worden ontlast, omdat ze niet zelf hun wedstrijden hoeven te fluiten. In feite kennen we dus alleen maar winnaars.

Jongens, van harte gefeliciteerd met jullie diploma “Pupillenscheidsrechter” en veel succes bij het fluiten van jullie wedstrijden!